Het intakegesprek is de eerste echte kennismaking waarin we gaan inventariseren wat er aan de hand is om vervolgens te gaan kijken naar wat jij als cliënt wil bereiken. Vervolgens bespreek ik de indicatiestelling met je en werken we aan het behandelplan waarin we haalbare doelen formuleren. Ik werk integratief, dat betekent dat inzichten en interventies uit meerdere referentiekaders een onderdeel kunnen vormen van de behandeling (zoals cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie en EMDR). Ik laat me daarin zowel leiden door de wetenschappelijke inzichten als ook door wat het beste aansluit bij jou als cliënt.
Vanuit de wet- en regelgeving rondom psychologische behandelingen zullen tijdens de intake ook enkele administratieve zaken aan bod komen. Er zal gevraagd worden naar uw identiteitsbewijs en u dient een aanmeldingsformulier en indien van toepassing toestemmingsformulieren in te vullen.
Voor cliënten onder de 16 jaar is voor behandeling en uitwisseling van gegevens met bijvoorbeeld de huisarts de toestemming van beide ouders / gezagsdragers nodig. In dat geval ontvangt u al vóór de intake toestemmingsformulieren thuis en moet u deze formulieren (door beide ouders) ondertekend meenemen. In geval van echtscheiding kan ervoor gekozen worden om naar elke ouder apart deze toestemmingsformulieren op te sturen. Zonder toestemming van alle gezagsdragers kan de intake niet doorgaan!
Af en toe kan het voorkomen dat tijdens de intake blijkt dat je zorgvraag niet aansluit bij wat ik jou kan bieden. In dat geval zal ik je advies geven over een beter passende hulpverlener en je terugverwijzen naar de huisarts.